შემოგვიერთდით Facebook_ზე და მიიღეთ პასუხი ნებისმიერ კითხვაზე
Geo Eng

BOSCH&SIEMENS

 

კედელზე დასაკიდი და კარადაში ჩასამონტაჟებელი გამწოვი (ქვედა წერტილი) უნდა იყოს დაშორებული გაზქურის ზედაპირიდან მინიმუმ 65 სმ-ით, (ოპტიმალური მანძილი 65-75 სმ), ხოლო ელექტრო ქურის ზედაპირიდან მინიმუმ 55 სმ-ით.

 

თითქმის ყველა თანამედროვე გამწოვი (ზოგიერთი დაბალი კლასის მოდელის გარდა) შეიძლება მუშაობდეს ჰაერის გაწოვის, ან რეცირკულაციის (ჰაერის გაფილტვრის) რეჟიმში.

 

გაწოვის რეჟიმი - ამ შემთხვევაში გაზქურის ან სამუშაო პანელის თავზე დამონტაჟებული გამწოვი შეიწოვს ჰაერს, რომელიც გაივლის მეტალის ცხიმდამჭერ ფილტრში  და  გამწოვი მილის მეშვეობით გაიწოვება შენობის მიღმა (ფანჯარა უნდა იყოს ოდნავ ღია).

 

ჰაერის გაფილტვრა ე.წ. რეცირკულაციური რეჟიმი - ამ შემთხვევაში  შეწოვილი ჰაერი გაივლის მეტალის  ცხიმდამჭერ  ფილტრს, ხოლო  შემდგომ ნახშირის ფილტრს და  გასუფთავებული სახით გამოიფრქვევა ისევ ოთახში (ფანჯარა უნდა იყოს დაკეტილი).

 

მეტალის ცხიმდამჭერი ფილტრი აკავებს ცხიმის მიკრო ნაწილაკებს, რომელიც ორთქლთან ერთად ხვდება მასზე პროდუქტის მომზადებისას. ცხიმდამჭერი ფილტრი წარმოადგენს მეტალისაგან, ყველაზე ხშირად ალუმინისაგან დამზადებულ ბადისებრ დაწნულ ფირფიტას-ირეცხება  (იშვიათად ამზადებენ სინთეტიკისაგან-არ ირეცხება). 

 

ნახშირის ფილტრები განკუთვნილნი არიან ჰაერის გასაფილტრად იმ შემთხვევაში, თუ გამწოვს ვამუშავებთ რეცირკულაციის რეჟიმში. ჰაერის ფილტრი წარმოადგენს მრგვალ, ან ოთხკუდხედ კასეტის ტიპის კონტეინერს, რომელშიც მოთავსებულია აქტიური ნახშირის მიკრო გრანულები. მისი ექსპლუატაციის საშუალო ვადაა 4-6 თვე. ნახშირის ფილტრის გამოყენებისას გამწოვის წარმადობა იკლებს 15-30 %-ით.

 

გამწოვის მთავარ მახასიათებელს წარმოადგენს  მისი წარმადობა, ანუ ვენტილატორის სიმძლავრე - იმ ჰაერის მოცულობა რასაც გამწოვი გაატარებს ერთი საათის მანძილზე,  რომლის საზომ ერთეულადაც მიღებულია მეტრკუბი საათში (m3/h).

 

ევროპის ქვეყნებში მიღებული სტანდარტების მიხედვით სამზარეულოდან ჰაერის გაწოვა (შეცვლა) უნდა მოხდეს 10-ჯერ ერთ საათში.

 

სასურველი სიმძლავრის გამწოვის შერჩევისას სამზარეულოს ფართობს ვამრავლებთ ჭერის სიმაღლეზე და შემდეგ 10-ზე. მივიღებთ გამწოვის სასურველ წარმადობას მ3/საათში. მაქსიმალური ეფექტისათვის ხშირად 20-30 %-ით მეტ წარმადობას ირჩევენ (მონტაჟის თავისებურების მიხედვით).

განათება SoftLight-განათების უახლესი ტექნოლოგია, როცა განათება არ ირთვება მყისიერად, ირთვება მდორედ და ნელნელა იმატებს სიკაშკაშეს, ასევე გამორთვისას.

 

ფუნქცია Dimm-მრავალსაფეხურიანი განათების სიკაშკაშე (ინტენსივობა), რომელიც შესაძლებელია ვარეგულიროთ ჩვენი სურვილის მიხედვით.

 

დარჩენილი სვლის რეჟიმი-ამ რეჟიმში (გააქტიურებისას) გამწოვი გამორთვის შემდეგაც მუშაობს რამდენიმე წუთის განმავლობაში, მითითებული რეჟიმის მიხედვით (მაგ.: 1 რეჟიმისას-20 წთ; 2-15 წთ; 3-10 წთ; ინტენს.-5 წთ), რაც ხელს უწყობს ჰაერის მთლიანად გასუფთავებას.

 

ფილტრის დაბინძურების ელექტრონული ინდიკატორები-ზოგიერთი თანამედროვე გამწოვი ავტომატურად აღიქვამს ნახშირის ფილტრის და ცხიმდამჭერი ფილტრის დაბინძურებას, შესაბამისად აინთება იმ ფილტრის ინდიკატორი, რომელიც დაბინძურებულია, ე. ი. საჭიროებს შეცვლას (ნახშირის ფილტრი), ან გარეცხვას (მეტალის ცხიმდამჭერი ფილტრი).

 

 

gorenje

 

კედელზე დასაკიდი და კარადაში ჩასამონტაჟებელი გამწოვი (ქვედა წერტილი) უნდა იყოს დაშორებული გაზქურის ზედაპირიდან მინიმუმ 65 სმ-ით, (ოპტიმალური მანძილი 65-75 სმ), ხოლო ელექტრო ქურის ზედაპირიდან მინიმუმ 55 სმ-ით.

თითქმის ყველა თანამედროვე გამწოვი (ზოგიერთი დაბალი კლასის მოდელის გარდა) შეიძლება მუშაობდეს ჰაერის გაწოვის, ან რეცირკულაციის (ჰაერის გაფილტვრის) რეჟიმში.

გაწოვის რეჟიმი - ამ შემთხვევაში გაზქურის ან სამუშაო პანელის თავზე დამონტაჟებული გამწოვი შეიწოვს ჰაერს, რომელიც გაივლის მეტალის ცხიმდამჭერ ფილტრში  და  გამწოვი მილის მეშვეობით გაიწოვება შენობის მიღმა (ფანჯარა უნდა იყოს ოდნავ ღია).

ჰაერის გაფილტვრა ე.წ. რეცირკულაციური რეჟიმი - ამ შემთხვევაში  შეწოვილი ჰაერი გაივლის მეტალის  ცხიმდამჭერ  ფილტრს, ხოლო  შემდგომ ნახშირის ფილტრს და  გასუფთავებული სახით გამოიფრქვევა ისევ ოთახში (ფანჯარა უნდა იყოს დაკეტილი).

 

მეტალის ცხიმდამჭერი ფილტრი აკავებს ცხიმის მიკრო ნაწილაკებს, რომელიც ორთქლთან ერთად ხვდება მასზე პროდუქტის მომზადებისას. ცხიმდამჭერი ფილტრი წარმოადგენს მეტალისაგან, ყველაზე ხშირად ალუმინისაგან დამზადებულ ბადისებრ დაწნულ ფირფიტას-ირეცხება  (იშვიათად ამზადებენ სინთეტიკისაგან-არ ირეცხება). 

ნახშირის ფილტრები განკუთვნილია ჰაერის გასაფილტრად იმ შემთხვევაში, თუ გამწოვს ვამუშავებთ რეცირკულაციის რეჟიმში. ჰაერის ფილტრი წარმოადგენს მრგვალ, ან ოთხკუდხედ კასეტის ტიპის კონტეინერს, რომელშიც მოთავსებულია აქტიური ნახშირის მიკრო გრანულები. მისი ექსპლუატაციის საშუალო ვადაა 4-6 თვე. ნახშირის ფილტრის გამოყენებისას გამწოვის წარმადობა იკლებს 15-30 %-ით.

გამწოვის მთავარ მახასიათებელს წარმოადგენს  მისი წარმადობა, ანუ ვენტილატორის სიმძლავრე - იმ ჰაერის მოცულობა რასაც გამწოვი გაატარებს ერთი საათის მანძილზე,  რომლის საზომ ერთეულადაც მიღებულია მეტრკუბი საათში (m3/h).

ევროპის ქვეყნებში მიღებული სტანდარტების მიხედვით სამზარეულოდან ჰაერის გაწოვა (შეცვლა) უნდა მოხდეს 10-ჯერ ერთ საათში.

სასურველი სიმძლავრის გამწოვის შერჩევისას სამზარეულოს ფართობს ვამრავლებთ ჭერის სიმაღლეზე და შემდეგ 10-ზე. მივიღებთ გამწოვის სასურველ წარმადობას მეტრკუბ საათში. მაქსიმალური ეფექტისათვის ხშირად 20-30 %-ით მეტ წარმადობას ირჩევენ (მონტაჟის თავისებურების მიხედვით).

 

P. A. S. -პერიმეტრული შეწოვის სისტემა- ეს არის ახალი ტექნოლოგია, როდესაც ჰაერის შეწოვა გამწოვის ცენტრიდან გადანაწილებულია მის პერიმეტრზე, რაც ზრდის მის წარმადობას, ამცირებს ხმაურის დონეს. ამავე დროს ვზოგავთ ელ. ენერგიას.  

 

საიტის სრული ვერსია